99,9%

New York Blog. New York je velké, špinavé, luxusní město, kde potkáte nejrozmanitější vzorek lidí na celém světě. New Yorčani jsou velmi přítelští, vzdělaní a sebevědomí lidé.

Co jsem po návratu do Česka nestihl bylo přidat fotky z některých fimlových lokací, které jsem v New Yorku navštívil. Byly to především místa, kde se točil film I am legend – Já legenda s Willem Smithem a Cruel Intensions – Velmi nebezpečné smámosti. Byl jsem taky u hotelu, kde přespával Borat.

V New Yorku se nachází fimlových lokací jako mákových polí v Kolumbii – hodně. Já jsem neměl moc času vše projít a tak jsem si vybral jen pár a po cestě jsem našel i další místa, kde se něco točilo.



I am legend:

I am Legend

jalegenda3

Tady bydlel Will Smith ve fimlu I am Legend. Na Washington Square. Náměstí poznáte tak, že je tam velký oblouk. Něco jako ve Francii.

899

Jsou to ty druhé dveře zleva, kde se schovával před zombíky. Já jsem se tam šel podívat, ale dům byl neporušený. Asi nějaké ateliéry.

892

Vešel jsem na schody. Nad zvonkem byl nápis, že toto je Washington Square a ne Wawerly Place.

905

907

A tady je pohled ze schodů na oblouk.

906

Mám ten film fakt rád, takže proto tolik fotek :) Sorry

A pokračujeme. Tady Will Smith chytil svého prvního zombíka (mladou zombičici). Pamatujete, jak narafičil ampuli s krví na oko ocelového lanka a jako protiváhu použil taxík, který spadl právě z tohoto mostu? Tak to bylo tady.

052

a tady

054

Na stejném místě na něj narafičil kamarád té zombice, co měl dva zmutované psy, past. Will Smith se tady houpal na laně za nohu.

055

Byla tam ta falešná figurína, na kterou se nechal nalákat.

jalegenda6

Remember? :)

0561



Cruel Intensions (Velmi nebezpečné známosti):

context_00002_cruel_intentions

Film se natáčel hodně v New Yorku. Hlavně v okolí Central Parku.

Tak toto je dům Sebastiana. Je to Ukrajinský Institut. Nádherný barák hned vedle Central Parku.

027

Když to srovnám s naším Bohemian House, který je nedaleko, ovšem na mnohem horší adrese vlastně daleko od parku zapadlý kdesi v uptownu, nezbývá než ukrajincům závidět. Ne fakt, moc pěkná budova, ale šel jsem se tam podívat a nic moc se tam neděje.

025

Na recepci mi nějaký černoch řekl, že dnaska nic není a dal mi A4ku s programem nějakých českých filmů – nuda.

024

Hned naproti Bohemian House si můžete u číňana vyprat špinavé prádlo :) . Český dům – krásná budova, blbá adresa.

026



Borat:

borat-wellington-hotel

A pro fanoušky Borata. Náhodou jsem šel kolem hotelu Wellington, kde Borat přespával. „King in the castle, king in the castle. I’ve got a chair. Don’t do this, don’t do this.“ :)

312

Tímto ze mě spadl balvan, že musím konečně přidat ty fimlové lokace a můžu zase v klidu spát. New York 4ever.



Pondělí, Září 28th, 2009, 14.36 v kategorii New York


4 komentářů k “Filmové lokace v New Yorku”

  1. Ahoj, krásně se to čte a úplně se tam vidim. Byla jsem v NY před 2roky , ted se tam chystám příští týden. Projdu filmová místa, super nápad!!!
    Přeju hodně krásných výletů! :) )

    Blanka

  2. Je to prča.

    Zdenek

  3. diky za sdileni prozitku – za necely mesic odjizdim do L.A. a cestou se v NYC na 6 dni zastavim…to, co me desi, jsou prave ti svabi…tak jsi me moc nepotesil :-)

    roro

  4. Zdravím, dneska jsem se dostala na tvůj blog a úplně mne okouzlil. Já si bohužel zatím může jenom číst, jak se tam všichni máte. A čte se to opravdu pěkně, jako kdybych tam byla taky :-) Sice dva roky starý, ale stále dobrý :-)

    Věrka

Vložit komentář