99,9%

New York Blog. New York je velké, špinavé, luxusní město, kde potkáte nejrozmanitější vzorek lidí na celém světě. New Yorčani jsou velmi přítelští, vzdělaní a sebevědomí lidé.

Jsem docela tired, takže tenhle post nebude moc cool:)

V 9 jsem vstal, sbalil si a posnídal. Dneska je den, kdy jsem se stěhoval z New Jersey do Brooklinu.

Když tom teď tak přemýšlím, New York není odlišný od jakéhokoliv jiného velkého města. Akorát je obrovský a dost cool:). Co jsem tady, pochopil jsem dost věcí o Americe a možná i o životě. Přijde mi teď dost zvláštní psát o tom, že tady dělám úplně běžné veci. Dneska mi to všechno došlo.

S Katkou jsme jeli do mallu, pak na oběd i s kamarádkou Minou. Dal jsem si Burito (Hot Tamale bohužel neměli). Pak mě Katka kopla k vlaku a já odfrčel na ostrov.

Problém byl v tom, že na dnešní den jsem ještě neměl nic zarezervované, takže jsem se z Penn Station nechal odvézt taxíkem k jednomu hostelu u Times Square. Na taxíky se musí před Penn Station stát fronta! :) ale jízda je pak hodně cool a cenově vyjde jen o trochu dráž než metro a o hodně pohodlněji než chůze.

Ubytoval jsem se (zde ubytování v New Yorku), osprchoval. Mám takový malý pokoj v suterénu. Nic moc a stojí $79 za noc, ale alespoň jednu noc na ostrově chci spát. Když člověk odsud vyleze, je hned v centru všeho, nádhera.

Řekl jsem si, že se půjdu podívat na nově otevřený Bohemian House a jednu movie lokaci, takže jsem vyrazil. Došel jsem až na 79. Street, když se mi ozval Britt. Britt je Ind žijící na Manhattanu, kterého znám jenom z netu. Říkal, že má dnes stand up show na Broadway a ať přijdu. Dali jsme si sraz v 9 na rohu 49. a Broadway.

V tu dobu bylo už na čase vyrazit zpátky, takže jsem chytil cab, dojel na hostel. Taxikáři jsou tu velmi přívětití. Tentokrát mě vezl nějaký Ind a řídil tak, že jsme byli u hostelu raz dva. Aji jsme si pokecali. V Indii jsou silniční pravidla asi taková, že přednost má větší auto. Proto je na Manhattnu taky taková automobilová džungle. Taxíky řídí převážně Indové.

Dal jsem si sprchu a hurá na Brodway. Britt přišel na sraz a šli jsme rovnou na show, kde měl vystupovat jako jeden asi ze 7mi komiků. Britt ještě po cestě lákal kolemjdoucí na show „Great comedian show tonight, just 5 bucks“. Pár jich i nalákal.

Pak začla show. Vystupovali postupně komici. Žid, co si ho pletou s Italem, teplej černoch (ten byl hodně drsnej), holka, co vykládala o hulení trávy, Britt a pár dalších. Všichni byly skvělí. Akorát obecenstvo bylo nějaké vlažnější (si pak stěžoval Britt). Mně to nepřišlo, bavil jsem se dost. Narážky na Obamu, Facebook, krizi, kojení, … :)

Po show jsme zašli posedět do baru, který jako by z oka vypadl ze seriálu How I Met Your Mother. Objednal jsem si Kolu a dali mi Coronu (pivo)… na té výslovnosti budu muset zapracovat.

Z baru jsme ušli asi 5 kroků a byli jsme u Brittova bytu, který mi chtěl ukázat (ne, nic v tom nebylo:). Výtah byl fast as hell. Za pár sekund nás vyvezl do 40. patra a když jsem pak viděl výhled na Manhattan z Brittova bytu, říkal jsem si, jak jsem se mohl ocitnout takhle vysoko za tak krátkou chvíli. Vůbec mi přijde, že jsem tu jak Alneka v říši divů. Dokážu se celkem rychle adaptovat, ale tady v Americe se chovám dost nemotorně a v New Yorku dvojnásob.

Pochválil jsem aparntment a šel domů. Bydlíme hned vedle sebe (náhoda). Zítra bych se měl přesunout do Brooklinu, ale tady na Manhattnu se mi líbí. Ještě to promyslím.



Úterý, Srpen 18th, 2009, 6.56 v kategorii New York


Vložit komentář