99,9%

New York Blog. New York je velké, špinavé, luxusní město, kde potkáte nejrozmanitější vzorek lidí na celém světě. New Yorčani jsou velmi přítelští, vzdělaní a sebevědomí lidé.

V noci, když jsem spal ve svém malém pokojíčku mě probudilo jakési divné šustění. Rozsvítil jsem, ale nikde nic. Ten zvuk zřejmě dělaly rolety, když na ně foukal větrák z klimatizace. Spal jsem dál. Uprostřed noci však znova. Takové chroupání a šustění. Na Times Square jsem viděl včera obrovského švába. Říkal jsem si sakra jsou tady švábi. Potichu jsem si sedl, rozsvítil a od mé tašky se starou houskou vyběhla malá hnědá myška rovou pod postel. Zmizela v nějaké díře pod postelí. Vzal jsem tašku, hodil ji před dveře a celou noc byl klid.

Ráno jsem se rozhodl sbalit a vydat do Brooklinu do mého vyhlídlého hostelu. Přenechal jsem pokoj myši a vyrazil.

Checknul jsem se na hostelu. Daniel (majitel hostelu) mi ukázal můj pokoj. Sdílím ho ještě s někým, kdo si vybral postel nahoře. Dobře pro mě, ta spodní je o dost větší:) Daniel mi předal klíče na pásku a vycenil na mě zuby. Chvíli jsme nechápal, co to má znamenat a pak mi došlo že na pásku je řada smajlíků. Good:) V tu chvíli mě napadlo, že Daniel je freak… ale asi jen na minutu. Je to moc milý člověk.

Vybalil jsem si a šel si dát sprchu… v tom jsem zjistil, že mi chybí ručník a dvě košile, zapomněl jsem to všechno v hostelu na Times Square.

… Právě kolem mě prošla Rose a ptá se proč nepařím, tak jí povídám, že pracuju:) To je práce psát toto:) Ona na to „You Czech Republican only works.“… ale zpět k příběhu s ručníkem.

Takže jsem nechal ručník a košile v Midtownu. Co se dá dělat, zavolal jsem tam, nějak jim nebylo rozumět, tak jsem řekl, že se tam večer stavím a zavěsil jsem.

Daniel se nějak vypařil a objevil se Christian. Kluk původně z Anglie. Spolu s Danielem vedou ten hostel. Měl bych asi popsat jak to tu vypadá. Je tu společenská místnost, kde zrovna sedím. Pohovky, kuchyň, masážní křeslo. Vypadá to tu prostě jak u někoho doma. Moc pěkné. Perfektní prostředí, skvělá atmosféra a lidi, hodně pozitivní vibe. Miluju to tu.

Ozval se mi Thunder. Kamarád z Brna, co break-tancuje a objíždí s tím momentálně Ameriku. Domluvili jsme se, že dáme meet. Přidá se k nám ještě jeho kamarád Trupík. Dali jsme si sraz u vchodu do metra kousek od mého hostelu.

Pokecal jsem s Christianem. Rád hraje fotbal a balí holky. Řekl jsem mu, že jdu na sraz s kamarádem, přidal se ke mně, protože si šel cosi vyřídit s telefonem a ukazoval mi město.

Brooklin je opravdu super. Takové trendy umělecké místo. Malé obchůdky se starožitnostmi, nádherné grafiti, lidi tu chodí tak umělecky oblečení. Mluvím alespoň za oblast kolem Badford Avenue. Bary obchůdky, všechno takové vkusné. Like it:)

Christian se odpojil, šel jsem čekat k metru. S Thunderem jsme se domlouvali přes facebook, má vybitý mobil. Čekal jsem 5 minut, 10 minut. Když už to bylo 20 minut, šel jsem se podívat k duhému vchodu do metra a kdo tam nebyl. Thunder s Trupíkem.

Vyrazili jsme do Downtownu. Konkrétně do Chinatownu. V Chinatownu jsme si v restauraci jménem New Chi u chow:) dali jídlo. Troufl jsem si na nudle s mořskými plody. Hned vedle bylo Little Italy Potom, co jsme dojedli a pokecali, kluci razili na trénink a já směrem na Times Square. Jsem tam už skoro jak doma.

Úplně jsem sem zapomněl napsat, že jsem na Times Square potkal 50centa… Takže jsem potkal na Times Square 50 centa:) Byl kolem něho dav lidí, kamera a foťáky, vystupoval z nějaké limuzíny. That’s it:)

Došel jsem do hostelu u Times Square, dostal zpátky ručník a košile a mazal si dát nějaký junk food v MC Donaldu. Snědl jsem to na Times Square a vydal se zpátky. Cestou jsem se zastavil v Rockefelerově centru a šel udělat pár fotek na vyhlídku. Fakt nádhera.

Pak jsem ani nevím proč šel ještě na Times Square, když začalo šíleně foukat a hřmělo. Lidi řvali „Oh my God“, koukali na oblohu, kde se proháněly blesky. Pak jich pár uhodilo do budov nad náma a já taky začal řvát „Oh my God“ a utíkal se schovat do metra. Tím teda byla moje cesta po Manhattnu asi ukončena. Jel jsem tedy C trainem a L trainem do Brooklinu za Danielem a Christianem. Na pokoji na mě už čekal můj roomate. Holka z Massatchusses, Tina. Pokecali jsme a šel jsem psát tady tohle…

Pak přišly další dvě holky. Susan – Australanka a Katy – Američanka. Ptaly se odkud jsem a vytáhly mě ven. Takže jsem zaklapl notebook a šli jsme naproti do baru, který je prý nově otevřený. Nekouřilo se tam a neprodával se tam tvrdý alkohol. To s tím alkoholem je pravidlo, že 4 týdny nemůže nový bar prodávat tvrdý alkohol. Kouřit se tam, kde se pije, nesmí, to je zákon.

Skvělá atmosféra perfektní lidi. Seznámil jsem se ještě s Rose – černoška z Norska a Steevem (majitelem baru) a dalšími lidmi. Všichni moc cool. Pak jsme se zakecali se Susan. Hodně cestuje a tančí břišní tance. V nejlepším jsem skončil a teď sedím ve společenské místnosti a půjdu spát. Tina už spí a má zaplou klimatizaci na plný pecky, hučí to jak v továrně a všechny veci, co z toho pokoje odnesu mi přimrzají k ruce. Půjdu jí tyo vypnout.:)

Bydlet u Davida a Katky bylo perfektní. Pohodlí a spousta zábavy a komfortu. Tady je míň komfortu a taky spousta zábavy. Zábava neskončila, je to tu proste awsome:)

Ok, teď už vážně jdu spát:)



Středa, Srpen 19th, 2009, 8.22 v kategorii New York


1 komentář k “5. den”

  1. bro, brutalni clanek:D …fakt sem se pobavil…sem rad,ze je to tam tak awesome!!!!!

    G

Vložit komentář